De spelregels

Spelregels van Padel

De regels van Padel zijn vergelijkbaar met tennis:

De spelregels beknopt

  • De bal moet over het net en in het vak van de tegenstander worden geslagen
  • De bal mag slechts één keer op de grond stuiteren. Kaatst de bal twee keer op jouw helft? Dan het punt van de tegenstander
  • De bal moet eerst de grond aan de andere kant raken voordat hij het glas of de omheining raakt
  • Je kunt ook het glas aan jouw kant gebruiken om de bal opnieuw te spelen
  • Je mag het net niet aanraken

Serveren

 Padel begin je door te serveren. Alvorens de bal naar de andere kant te slaan, moet de serveerder de bal op de grond achter de servicelijn stuiteren, deze service mag niet boven de heupen worden geraakt. De bal moet diagonaal over het net binnen het servicevak worden gespeeld. Pas na een rebound kan de tegenstander de bal terugbrengen. Tijdens de service mag de bal de omheining niet raken, maar wel het glas. Sla je de bal in het net, buiten het servicevak of tegen de omheining, dan heb je gelukkig altijd een 2e save!

Scoren in padel

 Scoren in padel werkt hetzelfde als bij tennis: game, set en match (0-15-30-40 games). Je speelt 2 winnende sets. Om één set te winnen, moet je 6 games winnen met een verschil van twee games. In een 6-6 spel speel je een gelijkspel tot 7 punten. Als je volgens de juiste padel-regels wilt spelen, dan speel je op 40-40 een winnend punt!

Padel met collega's

Wat een geweldig idee! Weer eens wat anders dan bowlen en barbecueën.

 Als je met anderen en/of coaches naar de baan gaat, bieden we heerlijk eten en drinken aan. Elke locatie heeft een comfortabele bar en onze gastheren zorgen ervoor dat uw bedrijfsuitje een succes wordt.